دانشمندان چینی در جریان مطالعه ژنهای دخیل در هومئوستازی یونی در گیاه آرابیدوپسیس به ژن CTL1 برخوردند.در این مطلب به نقش مهم این ژن در همئوستازی و رشد گیاهان می پردازیم.
به گزارش سیناپرس به نقل از زیست فن آوری، مطالعه ژنهای دخیل در هومئوستازی یونی در گیاه آرابیدوپسیس نشان داد که جهش در ژن CTL1 در ریشه، سبب نقص در توانایی هومئوستازی در برگهای گیاه و تغییر شکل پلاسمودسمها میشود.همچنین تغییر در پراکنش انتقالدهندههای هورمونی – بهویژه انتقال دهنده اکسین- و انتقالدهندههای یونها از نتایج ایجاد جژن choline transporter-like 1 که پیش از این نقش آن در تکوین صفحات آبکشی در گیاهان شناسایی شده بود، توسط دو تیم مستقل از دانشگاههای برکلی امریکا و انستیتوی زیستشناسی شانگهای چین مورد مطالعه قرار گرفته است.هش در این ژن گزارش شد.
تیم امریکایی نیز رابطه معناداری میان توزیع این پروتئین با توزیع اکسین در بافتهای گوناگون گیاهی یافتند و نیز مشاهده کردند که از لحاظ مکان درونسلولی توزیع این پروتئین با پروتئینهای شبکه انتقال از طریق جسم گلژی – TGN- همخوانی دارد و نتیجه گرفتند که این پروتئین در کنترل حمل و نقل مواد به درون سلولها از طریق غشای پلاسمایی نقش ایفا میکند. همچنین به نظر میرسید که در آرابیدوپسیسهای جهشیافته در این ژن، انتقالدهندههای اکسین مسیر خود را برای انتقال صحیح این هورمون نمییابند.
پروتئین CTL1 که بیان آن با حضور کولین افزایش مییابد، در جانوران نیز یافت میشود. این پروتئین علاوه بر موارد گفته شده در تعیین ترکیب اسیدهای چرب غشاء سلولی ویزیکولها نقش ایفا میکند. این ترکیب با مقصدی که ویزیکولها به سمت آن فرستاده میشوند رابطه دارد. از این طریق CTL1 و کولین در توزیع صحیح پروتئینها، متابولیتها و پیامرسانها در مناطق مختلف سلول موثرند.
کاهش غلظت کولین در فضای بیرونی اندوزومها سبب فعال شدن فسفولیپاز D و تغییر در ترکیب لیپید اندوزوم میگردد. این مطالعات برای درک بهتر مسیرهای پیامرسانی درون سلولی راهگشا است.
منبع خبر:سیناپرس
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: آموزش علوم پزشکی باید انعطاف پذیر باشد و در جهت پاسخگویی به
سوّمین المپیاد علمی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در سال تحصیلی جاری (97-1396)
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی، ضمن اعلام فراخوان پذیرش شرکتهای مرتبط با صنایع خلاق و فرهنگی گفت ...