با داشتن خصوصیات منحصر به فرد منابع ارزشمندی برای مطالعات زیست شناسی تکوینی بوده و زمینه مناسبی را برای استفاده از سلول های بنیادی در تولید مدل بیماری ها، توسعه دارو ها و سلول درمانی فراهم میکند. در این راستا به منظور هم گامی با دانش روز دنیا، گروه پژوهشی زیست شناسی سلول های بنیادی پرتوان پژوهشگاه رویان با هدف های پرتوانی و ایجاد روش های نوین تولید و نگهداری این سلول ها، دستاوردهای قابل توجهی داشته است.
دکتر مهدی توتونچی عضو هیات علمی پژوهشکده زیست شناسی و سلولهای بنیادی رویان در گفتگو با خبرنگار سیناپرس، با اشاره به اهمیت سلولهای بنیادی پرتوان القایی Induced pluripotent stem cells (iPSCs) ، اظهار کرد: محققان تا پیش از کشف سلولهای بنیادی پرتوان القایی، برای انجام تحقیقات خود از سلولهای بنیادی جنینی استفاده می کردند که علاوه بر دارا بودن برخی مشکلات ایمونولوژیک، وجود منع قانونی برای انجام کار تحقیقاتی روی جنین انسان در برخی کشورها از دیگر مشکلات سلولهای بنیادی جنینی بود. این در حالیست که این مسایل و مشکلات درباره سلولهای پرتوان القایی مطرح نیست، زیرا از سلولهای خود فرد دهنده تولید میشوند.
وی با اشاره به تاریخچه کشف سلولهای پرتوان، ادامه داد: محققان سالها به دنبال یافتن جایگزینی مناسب برای سلولهای بنیادی جنینی بودند که در همین راستا محققی ژاپنی در سال 2006 توانست با القای 4 ژن، از سلولهای پوستی افراد، سلول هایی بنیادی با خصوصیاتی شبیه به سلولهای بنیادی جنینی تولید کند که به آنها، سلولهای پرتوان القایی گفته می شود.
به گفته وی، اهمیت این مساله تا جایی بود که اگرچه این کشف در سال 2006 به وقوع پیوست، با این حال پس از گذشت 6 سال، یعنی سال 2012 جایزه نوبلی به کاشف این طرح اهدا شد.
دکتر توتونچی با بیان اینکه با تلاش محققان پژوهشگاه رویان، ایران نیز از سال 2008 به جمع 6 کشور دارنده تکنولوژی تولید سلولهای پرتوان القایی پیوست، تصریح کرد: بر این اساس توانستیم با القای 4 ژن، از سلول های فیبروپلاست پوست، سلول های
منبع خبر:سیناپرس
یک گروه بین المللی از محققان توانستند شرایط درون ابرزمین هایی با اندازه سه برابر زمین را شبیه سازی کنند.
محققان کشور موفق شدند با روشهای نوین، فلزات سنگین، سموم و ... را در نمونه های زیستی شناسایی کنند.
متخصصان دانشگاه واشنگتن برای اولین بار ریتم حمله مرگبار قلبی را در پنج بیماری که به دیگر گرینه های