یک شرکت دانش بنیان مسقر در دانشگاه تهران موفق به ساخت سامانه مدیریتی تخمین خسارت زلزله مبتنی بر GIS برای استفاده ستاد مدیریت بحران شده است.
به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، به گفته بسیاری از کارشناسان و مسئولان، مناطق مختلف کشورمان در بخش مدیریت بحران حوادث غیرمترقبه از جمله زلزله با وجود اقدامات پراکنده و جزیره ای انجام شده، به طوراساسی با چالش های جدی روبرو است.حتی برخی معتقدند وقوع زلزله ای به بزرگای 7 ریشتر در کلان شهری همچون تهران، خسارات و اختلالات اساسی در بسیاری از زیرساخت های اساسی شهر به دنبال خواهد داشت و علاوه بر آن، به دلیل نبود اطلاعات لازم به درستی نمی توان پیش بینی کرد که در مناطق مختلف شهر چه اتفاقی خواهد افتاد و چه میزان از جمعیت دچار مشکل می شوند لذا خدمات رسانی به مناطق دچار بحران نیز با مشکلات مواجه خواهد شد.
گاه مشاهده شده است که با وقوع یک زلزله به ویژه در شب، پس از گذشت ساعت ها از وقوع آن، اطلاعات مرتبط شامل شتاب زلزله، میزان خسارت و تلفات ناشی از آن از سوی دست اندرکاران اعلام می شود.
کارشناسان معتقدند که چرخه مدیریت بحران شامل مراحل 'پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی' است و بی توجهی در هر کدام از بخشها میتواند به اختلال و ناهماهنگی در سایر بخش ها منجر شود، مروری گذرا به برخی زلزله های اخیر از جمله زلزله کرمانشاه، کرمان و تهران، می تواند به ما نشان دهد که اصلی ترین چالشهای و مشکلات در مدیریت بحران در کشور مربوط به کدام بخش است.
لذا داشتن یک سامانه اطلاعاتی از چگونگی بافت مناطق مختلف جغرافیایی، میزان مقاومت سازه های شهری و میزان جمعیت به طور حتم یکی از ضعف های مدیریتی در مراحل مختلف چرخه مدیریت بحران محسوب می شود.
سامانه ای که یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مدتی است در ابتکاری جالب موفق به طراحی و ساخت نمونه ای از آن شده است.منبع خبر:سیناپرس
واکسن به عنوان صنعتی استراتژیک، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است بنابراین ضرورت دارد فناوریهای مربوط به تولید آن در دا ...
محققان دانشگاه لوزیانا با شبیهسازی اندام مولد برق مارماهی برقی
محققان کشور با انجام پژوهشی مطالعه نقش گياه و ترشحات ريشه بر روي تحرك و قابليت دسترسي زيستي آلايندهﻫﺎي نفتي در خاك و تسر ...