به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی، نسخه اولیه وب سایت اطلاع رسانی و سامانه ملی شبکه مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی راه اندازی شد و در دسترس محققین قرار گرفت. شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درون تنی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در سال 95 به بهره برداری رسید، و با ایجاد این شبکه ملی، بستری مناسب جهت ارتباط فعالان این حوزه در کشور و هم افزایی علمی و کاربردی محققین فراهم شد.
به بهانه راهاندازی این سامانه که هماکنون فعال و در حال عضوگیری است، با علی مشیری، دبیر کارگروه حیوانات آزمایشگاهی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و مدیر پروژه سامانه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درون تنی، گفتگویی داشتیم که شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.
لطفاً در خصوص تاریخچه تشکیل شبکه مدلسازی حیوانی و تحقیقات درون تنی توضیح بفرمایید
از زمانی که من با ستاد سلولهای بنیادی مرتبط شدم، اتفاق نظری بر سر خلأ وجود تحقیقات کاربردی در حوزههای مختلف علوم پایه پزشکی بهخصوص در حوزه مهم علوم و فناوریهای سلولهای وجود داشت. این بدان معنا نیست که در کشور تحقیقات کاربردی انجام نمیشود بلکه فاصله میان ایده تا بازار در حوزه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بسیار است و عمده تحقیقات انجام شده در حوزه علوم پایه در فاز برون تنی یا in-vitro انجام شده است که کاربرد بالینی نتایج استخراج شده از تحقیقات پایه را با مشکلاتی مواجه میکند.
از این رو اگر میخواهیم کشور دچار یک جهش اساسی در حوزه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی شود میبایست تحقیقات کاربردی بر پایه مدلهای حیوانی (in-vivo) بیش از پیش تقویت شود و تحقیقات درون تنی (in-vivo) بر پایه مدلهای حیوانی یک صنعت زایا و پایا است، که علاوه بر اینکه میتواند به عنوان پلی بین تحقیقات پایه تا کاربرد بالینی محصولات و خدمات مرتبط با حوزه ستاد عمل کند، میتواند به مفهوم واقعی کلمه تولید ثروت از علم را در کشور به اجرا درآرد.بر این اساس، به پیشنهاد امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی، کارگروهی ویژه جهت پیگیری مشکلات این حوزه در سطح کشور تشکیل شد و از تمامی متخصصان این حوزه بهخصوص معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی و رؤسای دانشکدههای دامپزشکی سراسر کشور دعوت به عمل آمد تا نسبت به بررسی مشکلات موجود اقدام شود و راهکارهای مختلف جهت پیشبرد زیرساختهای لازم جهت توسعه بخشهای مرتبط با علوم و فناوریهای حیوانات آزمایشگاهی به بحث گذاشته شود.
منبع خبر: بنیاد ملی نخبگان
همایش روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونتعلمی 6 مردادماه 97 د ...
عباسی با تأکید بر لزوم گسترش فرهنگ کارآفرینی و اشتغالزایی، گفت: تأخیر در فرآیند تبدیل ایده به کالا و تجاریسازی دستاورد ...
جشنواره ملی پرواز آزاد ایران در راستای توسعه زیرساخت و بسط فرهنگ هوایی و هوانوردی