جرقه اولیه برای نگارش کتاب «فناوری نانو در صنایع دریایی» زمانیکه در تابستان مابین ترم دوم و سوم مقطع دکتری، برای گذراندن دوره آموزشی سربازی رفته بودم، در ذهنم شکل گرفت. در آموزشی سربازی نخبگان، طیف وسیعی از نخبگان رشتههای مختلف در کنار هم جمع میشوند و این قبیل دورهها بستر مناسبی جهت شکل گرفتن افقهای تازه ای در ذهن افراد را فراهم میسازد.
به کسانی که قصد ورود به زمینه تالیف و نگارش متون علمی را دارند پیشنهاد میکنم که در کنار کتابهایی که تخصصی و منحصرا در حوز دریایی هستند، به سمت حوزههای بین رشته ايي نیز بروند تا امکان بسترسازی مناسب برای محققین و دانشجویان در حوزههای جدید و افقهای نوین آینده نیز فراهم آید.
متاسفانه چیزی تحت عنوان کارگروهی که به عنوان یک اصل نهادینه شده در تمامی موسسات و فضاهای آکادمیک کشورهای توسعه یافته قلمداد میشود، در فضای آکادمیک دانشگاه دیده نمیشود که این امر سبب جمود و سردی فضای پژوهشی دانشگاه شدهاست.
از سویی دیگر، یکی از کلیدهای اساسی جهت کار در فضاهای آکادمیک، ارتباط مناسب صنعت و دانشگاه و تعریف خرد و کلان پروژههایی است که تمامی اساتید و دانشجویان را با خود همراه سازد اما به هر حال امروزه دانشجویان در پارادایم نا امیدکنندهای از لحاظ کار گروهی و عدم مشارکت دادن آنها در پروژه های صنعتی و پژوهشی به سر میبرند.
منبع خبر: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
رتبه ۴۵ ایران در شاخص جهانی دستیابی به فناوری
مته حفاری دندانه ای قلب صنعت حفاری کشور بوده و نوک پیکان حفاری چاه های نفت و گاز است
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی تعمیر و نگهداری از تجهیزات موجود آزمایشگاهی در کشور را حمایت می کند.