مسعود اسفنده؛ عضو هیئتعلمی پژوهشگاه پلیمر در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فقدان نیازسنجی در پذیرش دانشجو، گفت: امروزه کشور با مشکل تعدد دانشجو روبرو نیست بلکه مسئلۀ اصلی پراکندگی نامتوازن و نامناسب دانشجو است.
وی افزود: بسیاری از رشتههای دانشگاهی به لحاظ شغلی در کشور اشباع شدهاند اما کماکان دانشگاه در حال پذیرش دانشجو است. این موضوع قطعاً مشکلات بسیاری ازجمله فقدان شغل مناسب، برای کشور ایجاد کرده و خواهد کرد. از سوی دیگر، در برخی رشتهها که نوپا هستند و کشور زیرساخت لازم برای فعالیت در آنها را دارد، مسئلۀ کمبود دانشجو، استاد و محقق وجود دارد.
اسفنده ادامه داد: به دلیل پراکندگی نامناسب و عدمتوجه به نیازهای موجود کشور، پذیرش دانشجو روند منطقیای را طی نکرده و نمیکند. این روند دانشجو را به کارجو تبدیل کرده است، کارجوهایی که مهارت و توان عملی بالایی برای فعالیت در محیطهای واقعی را ندارند.
محققبرجستۀ مهندسی پلیمر اضافه کرد: در این روند، دانشجو دولت را موظف به استخدام و تعریف شغل برای خود میداند؛ البته این ایراد بیش از آنکه به دانشجو وارد باشد، به سیستم آموزشی وارد است که دانشجو را با منطق پذیرش نکرده و آموزش نداده است تا پس از اتمام تحصیل به فردی مؤثر در اشتغالزایی و اقتصاد کشور تبدیل شود.
منبع خبر: بنیاد ملی نخبگان
مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بینالمللی معاونت علمی از احصای کد تعرفه گمرکی
دبیرخانه رویداد اینوتکس 2020 اعلام کرد که به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامتی شرکت کنندگان با حمایت معاونت ...
شهیکیتاش با اشاره به اینکه حوزۀ فناوری نیاز به پویایی دارد و نمیتوان با سیاست ایستا