به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، این ترکیب که د-لیمونن(d-limonene) نام دارد می تواند سلول های تولید کننده بزاق موش را در برابر پرتو درمانی محافظت کند و اثرات ضد توموری پرتو تابی را نیز کاهش نمی دهد. محققین این مطالعه در دانشگاه استنفورد نشان داده اند که د-لیموننی که به صورت خوراکی مصرف شود به غدد بزاقی انسان منتقل می شود.
حدود ۴۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن که متحمل پرتو درمانی می شوند به خشکی دهان مبتلا می شوند که آن را از نظر بالینیxerostomia می نامند.
این خشکی دهان موجب سختی تکلم و بلع در بیماران می شود و با درد در ناحیه دهان و حفره دهانی همراه است و گاهی فرد را مجبور به کشیدن تمام دندان هایش می کند. هر چند برخی از افراد معمولا بعد از پرتو درمانی ریکاوری می شوند اما اگر تولید بزاق در فرد مختل شود، معمولا تا آخر عمر فرد باقی می ماند.
پرتو درمانی معمولا سلول های غدد بزاقی تحت فکی و از آن مهم تر سلول های بنیادی و پیش ساز بزاقی را می کشد که از سلول های سازنده غدد بزاقی به شمار می آیند و برای بازسازی و احیای فرایند بزاق سازی و ترشح بزاق موثر هستند.
منبع خبر: سیناپرس
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی از برگزاری دومین همایش همکاریهای بینالمللی اقتصادی و فناوری ایرا ...
پوششهای حفاظتی شرکتی دانشبنیان به صنایع نساجی، چسب و کاغذ، ساختمان، شوینده، آرایشی و بهداشتی رونق داد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری گفت: دولتها در پژوهشهای بخش تجاری و