دارابی؛ عضو هیئتعلمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگانی با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری با انجام کار برنامهریزی شده گروهی میتوان به هدف مطلوب رسید، گفت: در ایجاد ارزشافزوده ابتدا باید مجموعه تخصصی را در قالب یک تیم فعال کرد تا پس از دستیابی به فن مورد نظر بتوان آن را افزایش مقیاس داد و به حد تولید صنعتی رساند.
وی افزود: متأسفانه در کشورهای در حالتوسعه ضعف در بخش تعاریف و سازمان دهی گروه باعث شده علیرغم انجام کارهای زیاد، تأثیر آن در جامعه دیده نشود.
دارابی ادامه داد: پاسخ برخی پرسشها مانند «منظور از نیاز جامعه چیست؟»، «آیا نانو موادی مثل کوانتومدات نیاز جامعه امروز ایران است؟» از دیدگاه حالنگر منفی است. «آیا در آینده دانش فنی ساخت این مواد مورد نیاز ما خواهد بود؟» پاسخ از دید آیندهنگر، مثبت است. در سالهای پیشرو استفاده از نانو مواد در تلفنهای همراه، تلویزیون، صنایع نفتی و پزشکی و غیره، همهگیر خواهد شد و کشورهایی که دانش فنی تولید آنها را دارند، صاحب ارزشافزوده خوبی خواهند شد؛ بنابراین در بحث نیاز جامعه، باید نیاز حال و آینده را با هم در نظر داشت. تعریف نیاز صرفاً به نیازهای کنونی، حوزۀ علم و فناوری را دچار نزدیکبینی خطرناکی خواهد کرد.
منبع خبر: بنیاد ملی نخبگان
از سوی پژوهشگران کشور دستگاهی برای فیزیوتراپی زانو در بعد از اعمال جراحی
همراه با توسعه فناوری های نوین که با شتابی فزاینده همراه است ربات های جدید وارد حوزه اقتصاد دیجیتال شدند تا وعلاوه بر اف ...
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی گفت: در ایران حوزهای پولساز تر از ح ...