"کنترل یک وسیله خارجی با استفاده از سیگنال های نورونی قشر موتوری" عنوان پروژهای است که با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی توسط محققان دانشگاه علم و صنعت ایران در حال انجام است تا دستیابی به دانش کاشت آرایههای الکترودی در موجودات زنده در کشور عملی شود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امروزه سیستم های واسط مغز و کامپیوتر برای کمک به افراد دچار ضایعه نخاعی در حال توسعه هستند. در بیمارانی که مسیرهای ارتباطی اصلی عصبی میان مغز و اندام ها از دست رفته باشد این سیستم ها نقش یک مسیر جایگزین مصنوعی را برای انتقال فرامین مغزی به اندام های فرد برای بازیابی حرکات توسط اندام ها یا پروتزهای مصنوعی حرکتی ایفا می کنند.
بنابراین در این راستا، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی برای توسعه این فناوری در کشورمان طرح های پژوهشی را مورد حمایت قرار می دهد. "کنترل یک وسیله خارجی با استفاده از سیگنال های نورونی قشر موتوری" یکی از این طرح های پژوهشی است که توسط محققان و اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران مراحا اجرای خود را پشت سر می گذارد. در این سیستم در مرحله نخست اطلاعات مغزی با استفاده از الکترودهای مناسب از مغز ثبت شده و در مرحله بعد با استفاده از الگوریتم های پردازشی مناسب اطلاعات مغزی به فرمان های کنترلی برای ایجاد حرکت در اندام های طبیعی یا مصنوعی تبدیل می شود. به منظور عملکرد صحیح چنین سیستمی استخراج دقیق پارامترهای حرکتی و نیروی محرکه نقش اساسی دارد. مطالعات نشان می دهد که امکان استخراج دقیق اطلاعات مورد نیاز برای تنظیم و کنترل پارامترهای وابسته به حرکت همچون جهت، موقعیت و سرعت از روی فعالیت های عصبی جمعیتی از نورون ها با روش تهاجمی ثبت خارج سلولی وجود دارد.
منبع خبر:معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری
در پی برگزاری مسابقه ایده بازار دریایی در استان ایده ماسک صورت ژلاتین دریایی مقام نخست را از آن خود کرد که در پی این تول ...
مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی مسابقه "تحلیل دادههای نسل جدید توالییابی(NGS) " را با همکاری ستاد توسعه زیست ...
نشست هماندیشی مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.