ایران برای اولین بار در خاورمیانه موفق به تصویربرداری مادون قرمز با سنسورهای فوق حساس ابررسانا با قابلیت آشکارسازی در محدوده تراهرتز شد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری؛ سیستم تصویربرداری تراهرتز (THz) برای اولین بار در دنیا از اواخر دهه ۱۹۹۰ مطرح شد و برای انواع تصویربرداری پزشکی از جمله تشخیص سرطانهای سطحی پوست و سینه، تصویربرداری از سوختگی، پایش رطوبت پوست، طیفسنجی لایه نشانی داروها، تشخیص حفرهها و پوسیدگی دندان و اندازهگیری رطوبت قرنیه مورد استفاده قرار گرفت.
با “امواجی با طول موج کم و ظرفیت بالا” تاکنون شاید تنها از طریق تکنولوژی هایی همچون الکترونیک، اپتیک و مایکروویو آشنا بوده ایم زیرا هر روز به نوعی با ادواتی که در این رنج فرکانسی قرار دارند سروکار داریم. اما با پیشرفت روز افزون تکنولوژی نیاز به ادواتی با ظرفیت بیشتر و پهنای باند بالاتر احساس می شود. باند تراهرتز که سابق بر این به نام” گپ تراهرتز” شناخته می شد به رنج فرکانسی گفته می شود که در آن امواج الکترومغناطیسی، در محدوده فرکانسی بالاتر از تکنولوژی شناخته شده الکترونیک (بالاتر از فرکانس های مایکروویو) و پایین تر از فرکانس اپتیک(پایین تر از رنج مادون قرمز) قرار دارد.
منبع خبر:خبرگزاری علم و فن آوری
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، دامنه نفوذ کسب و کارهای فناورانه در عرصههای گوناگون از جمله
برای بسیاری از افراد، نخستین گامهای انسان روی سطح کره ماه، یک پیروزی
در سومین دور مسابقه اسپیس ایکس برای طراحی واگن های پرسرعت هایپرلوپ، گروهی از محققان واگنی ساختند که با سرعت ۲۸۴ مایل برس ...